Povestea proiectului foto Shades of Wonderland

Mereu mi-am dorit să realizez un proiect foto care să mă reprezinte, pe care să-l fac de la zero și pe care să-l dezvolt de-a lungul timpului. Până acum am avut ședinte foto diverse, dar care nu au avut o continuitate neapărat. Am mers mai mult pe ideea de a face fotografii și de a învăța din ele astfel încât să se vadă o evoluție de la un shooting la altul.

Păstrând ideea de #FacesOfWonderland, reprezentativă pentru tot portofoliul meu, am pus la cale proiectul #ShadesOfWonderland pentru care am fotografiat 14 fete cu părul vopsit în culori cât mai diverse. Nu pot spune că tematica este una foarte originală, însă pentru mine a fost perfectă. Mi-a dat libertatea de a mă juca cu personalitățile fiecărei fete, dar și cu nuanțele și culorile care stau la baza editării mele. 

Așa că am început căutările pentru astfel de fete. Mai întâi am dat de veste tuturor prietenilor, iar mai apoi am început să fac săpături adânci pe paginile de Facebook ale saloanelor, prin listele de prieteni ale artiștilor și prin alte locuri. Le-am contactat pe cele care se potriveau cu ideea mea și m-am bucurat să văd că sunt deschise și că vor să mi se alăture.

Mi s-a părut foarte interesant să văd cât sunt de diferite și asemănătoare în același timp. Sunt niște fete cu personalitate, care îndrăznesc să fie altfel și asta le face foarte speciale. În cazul multora dintre ele nu este vorba de un moft de o lună, ci de cum văd ele lumea… mai colorat! Una dintre ele locuiește în China, una realizează ilustrații și alta cântă într-o formație rock. Fiecare are o poveste a ei.

Le puteți citi poveștile în albumul foto de pe pagina de Facebook Raluca Antuca Photography.

Am avut mai mulți complici care mi-au fost de mare ajutor în crearea fotografiilor. Alina Rieger este cea care a realizat machiajul câtorva fete, iar Simona Elena Pintrijel cu ale sale povești de împletit s-a ocupat de păr. Extrem de talentate și dedicate, cele două au adus un plus de valoare proiectului și le super mulțumesc pentru asta!

Asistenți mi-au fost pe rând Alexandra și Andrei, care au avut răbdarea să-mi țină blenda, să suporte frigul și perfecționismul meu, dar care au și filmat pentru ca eu să vă prezint un clip de backstage. Teaserul de 30 de secunde îl găsiți aici, iar în curând vine și un filmuleț mai lung!

Pentru început, proiectul are 14 fete și am reușit să-l finalizez în aproximativ două luni. Fiind primul proiect mai serios pentru mine, recunosc că am muncit mai mult decât mă așteptam. Am avut timp să fac ședințele foto doar în weekend, când încercam să mă sincronizez și cu vremea și cu modelele și cu fetele de la makeup & hair. 

Am avut zile și cu trei ședințe foto, când fugeam dintr-un loc în altul al Bucureștiului ca să pot spune, la final de zi, că mă apropii de rezultatul pe care mi l-am propus. Unde mai pui că pe majoritatea fetelor le-am văzut pentru prima dată la ședința foto? A fost o experiență incredibilă și ar mai fi multe de spus… așa că aștept întrebările și propunerile voastre pentru articole viitoare!

În cadrul proiectului am folosit exclusiv obiective Sigma Art oferite de prietenii de la F64 Studio pentru ședințele foto. Pentru cei cunoscători am folosit 85mm f/1.4, 135mm f/1.4, 20mm f/1.2, 50mm f/1.4, 35mm f/1.4 și am fost impresionată de calitatea lentilei, dar și de bokeh-ul cremos.

Preferatul meu este 35mm, pentru că m-am obișnuit cu distanța focală și mi se pare foarte ușor de folosit la portrete, având rezultate similare cu 50mm. Iar cel mai “ciudat” de folosit (ca să spun așa), mi s-a părut 20mm, căci este un fisheye care distorsionează puțin realitatea și mă obliga să mă apropii foarte mult de model. Dacă vreți să știți mai multe despre obiective, am scris și un articol pe blogul F64 pe care îl puteți citi aici

 

Pot spune că proiectul nu este gata și că aș fi mai mult decât fericită să-l continui și cu alte fete cu păr colorat! Dacă sunt doritoare îmi pot scrie oricând la contact@ralucaantuca.com pentru a stabili o ședință foto! 

Mulțumesc pentru răbdarea de a citi povestea proiectului și pe mine mă găsiți pe Instagram cu hashtagul #ShadesOfWonderland!

8 Replies to “Povestea proiectului foto Shades of Wonderland”

 1. Frumos, interesant, atragator, incitant, desigur – colorat, incantator, artistic, spectaculos ! Asadar – ingenios, laudabil ! Felicitari ! Succes ! Poti fi – mandra, de tine si aceste realizari, animand, in mod ales …cotidianul ! Bravo !!!

  1. mm Antuca Raluca says: Reply

   Multumesc tare mult! Apreciez 🙂

 2. Super tare

  1. mm Antuca Raluca says: Reply

   Multumesc frumos!

 3. Tare

 4. Foarte interesanta idee. Felicitari!

  1. mm Antuca Raluca says: Reply

   Multumesc tare mult!

Leave a Reply